Fredagslista

Tänkte att när jag nu ändå sitter hemma och bara är sjuk så kan jag ju lika gärna försöka vara lite bloggig också. Här kommer t.ex en fredagslista:

Vad har du på dig?
Jag har typisk förkyld-outfit på mig: mjukisbyxor, gammalt linne och hoodie. Det toppar jag med smutsigt hår och vintertorr hy. Oolala..!

Hur mår du?

Sådär.. Helt ok för tillfället. När man är sjuk är det ju lite svårt att bedöma om tröttheten beror på själva förkylningen eller helt enkelt på att man sitter stilla ensam, inomhus och går in i halvdvala av rent uttråk.

Vad önskar du just nu?
Önskar att jag blir frisk snabbt. Att det här med stockholm och utbildningen blir bra och att jag kommer känna mig motiverad att plugga men samtidigt får tid för att *leva livet* också. Sen önskar en ju som vanligt att alla man tycker om ska få vara friska också. Världsfred osv

Vad har du ätit idag?
Frukost bestod av yoghurt banan och två små ostsmörgåsar (förkylningen har inte förstört aptiten nämnvärt..). Sen åt jag lunch just vilket var en riktigt god fisk- och currygryta som jag gjorde igår. Den var i typisk grytanda ännu bättre idag.

Vad ska du göra imorrn?
Imorgon kommer förhoppningsvis min snälla pappa hitkörande med det större flyttlasset. Så då blir det att bära tunga grejer i trapphus. Min favoritsysselsättning! Not. Kanske också ett ikeabesök om vi orkar.

Och ikväll?
J ska ha inflyttningsmiddag i lägenheten som han flyttat till här i sthlm. Planen har ju varit att åka dit och vill verkligen det!! Behöver.träffa.människor. Men det beror lite på vilken riktning det här måendet tänker ta sig.

Vem saknar du?
Flera stycken. Men just nu kanske Moja mest.

 

Senaste köp?
Det var ingredienserna till maten igår. Tror det sista som blippades var paprika.

Vad skrattade du senast åt?
Hmm.. Har nog inte skrattat sådär med ljud sen i onsdags. Det var då jag träffade människor irl senast... :'(

Vad grät du senast åt?
Grät ganska mycket förra veckan faktiskt. Berodde nog på stress, ångest och all föränding. Grät lite nu och då när det passade sig typ.

Vem sov du senast med?
Jonas <3

Vad läser du just nu?
Läste Lena Dunhams bok Not that kind of girl just innan jag började hela den där flyttgrejen förra veckan. Har bara några sidor kvar men nu känns det som jag borde läsa anatomi om jag ska läsa något öht. Ahh pluggliv..! It all comes back to me now!

Senast sedda film?
Såg Oh brother, where art thou? med J i onsdags och innan dess Pulp fiction. Bra grejer.

Vilken svordom använder du mest?
Svär inte inte så ofta då det inte känns riktigt naturligt när jag gör det? Säger kanske jävla/jäkla nån gång när jag ska vara lite rolig sådär..... Säger iofs Shit eller snarare Men shiiit?! ganska ofta när jag blir förvånad eller chockad. Haha töntigt. Fast det räknas väl knappast som svordom? Kan svära på engelska/americänska oftare faktiskt men också då i lite mer "skämtsamma" sammanhang när en vill vara lite ghettogurl-ish. Nu låter jag säkert helt superpryd och oskuldsfull på ett mycket irriterande sätt men tycker faktiskt att vissa svenska svordomar är jättefula t.ex Sa*an och Fi**a. Det skär nästan i öronen?! Och ögonen--->därav textcensur.
Jaha det var svordomsanalysen gjord av Guds bästa barn.

Vem var den senaste som ringde dig?
Pappa har ringt säkert 3 gånger idag men det är för att han gör ålandsärenden åt mig idag. Snäll är han, min pappa. Annars är jag inte ett fan av telefonsamtal. Korta och koncisa samtal ska det vara. Blir rastlös och stressad av för långa utdragna där man typ kan hamna att svara på "jaha så vad har du tänkt på idag då?". Nej, det tar vi facetoface.

 

Senast 3 inkomna sms?
Från mamma där vi diskuterar våra sjukdomar.
Från J där jag gnällar om min förfylning och han tycker synd om mig och säger snälla saker.
Från polisen som säger att jag kan hämta ut mitt nya pass. Näha, ingen förkylningssympati där inte?!

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
Alltså jag tror ni kan gissa vad ämnet är. Tänker inte skriva det ordet fler gånger i det här inlägget!!!!

Vilken är din favoritfrukt?
Mango och goda åländska äpplen.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Hmm.. Ett par stycken har sagt Amanda Seyfried (det tar jag ofta upp för en gillar ju att bli jämförd med en sån brud). Sen sa en kusin en gång för länge sen att jag påminde om Liv Tyler och det har jag aldrig glömt för jag kan inte förstå det nånstans? En gång hände det också att en kille kom fram på krogen när jag hade en lite spejsad klänning och sa att jag såg ut som hon i Kill Bill (alltså Uma Thurman). Han var nog full men man minns ju sånt.

Vad är du rädd för?
När jag inte riktigt vet hur saker kommer bli.. Då blir jag jobbigt orolig inombords och filifjonkig. Att folk ska tycka illa om mig eller tycka att jag är dum. Och så är jag jätterädd för att de jag älskar och tycker om ska bli allvarligt sjuka och/eller dö.

Blir du lätt svartsjuk?
Nej. tycker inte det.

Din favoritkaraktär ur en serie?
Utan tvekan Jess i New Girl och Sue Sylverster i Glee.

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Minns inte, skriver så sällan på chatten men senaste fb-mailet jag fick var av cassie :) sooom jag ännu inte svarat på.. ups heh

Vilket språk hade du velat lära dig?
Franska och italienska flytande hade varit väldigt fint.

Vart vill du åka just nu?

Till ett varmt och soligt ställe med långa sandstränder och klarblått hav. Mmmm! Väldigt unikt. Men klichéer är ju klichéer av en orsak och stränder och sol är stränder och sol av en orsak. så är det bara!

 


(Lista kappad från Niotillfem-bloggen)