Lyxhelg

Har vart på spa jag. I Nådendal. Med jobbet. Föreläsningar på finska vilket gjorde att vi ålänningar fick dispens från konferenserna. Måste hitta på nåt att göra i spa:t istället. Himla besvärligt det där att inte kunna finska............

Har ätit, gått runt i badrockar och badat bubbelbad och turkisk ångbastu, promenerat i gamla stan och sett ett 50-årigt par råhångla på en parkbänk (kvinnan satt dessutom i mannens knä. Såg ljust på framtiden efter denna observation), gått runt i en säsongsstängd Mumindal, ätit lite mer, blivit guidade i presidentens sommarresidens trädgård (Gullranda). Vi hade tur för mr President var inte själv där på plats så vi fick gå ända upp till huset och titta in genom fönstrena.
OBS! När stället byggdes för typ 100 år sen så ville ägaren kunna åka bobsleigh på sin gård. Jag menar sånt vill man ju gärna. Så där, från presidentens terass, längs med kullen ner till trädgården, ringlar en stenlagd BOBSLEIGHBANA! Hur fantastiskt?! Att den sen slutar med en stenmur vid strandkanten är väl ett senare problem. Man måste ju stanna på nåt sätt ändå.

Sen har vi bubbelbadat lite till, relaxat lite mer och haft finmiddag i finklänning som inte var gjord att äta middag i (inte heller sitta i). Men fin var den. Sen skippa vi det fina och gick ner till ett öltält och sjöng med i "countryrooooaaaad, take me hooooome, to the plaaaaaace, I beloooooooooooooooOOOOng...." och firade en gnutta Oktoberfest.

Bra på alla sätt!!

/Jonna